Har akkurat sett et par debattprogram med vår gamle likestillingsdirektør Ingunn Yssen. Skal ikke rippe opp i den debatten igjen, den har fått nok oppmerksomhet her på vgb.

Men det ga meg en anledning til å komme med et par gode sitater fra Sir Winston Churchill. Kjent som statsminister, men også nobelprisvinner i litteratur, for sine bøker om britisk historie og WWII. Han var god med ord, og kjent for sin slagferdighet.

Det var en heftig debatt i Underhuset om likestilling, da en dame sa at hvis Churchill hadde vært mannen hennes, ville hun hatt gift i teen hans.

“Og hvis du var konen min, ville jeg ha drukket den,” lød den nådeløse replikken.

Ikke den eneste gangen denne gentlemanen var ufin mot kvinner, han er også opphavsmannen til følgende kommentar fra et (visstnok) cocktailparty, hvor inntaket av alkohol nok hadde oversteget det man anså som god kutyme for en mann av hans kaliber:

En dame ved navn Bessie Braddock beskyldte Churchill for å være full. Mannen som ikke var kjent for å spytte i glasset svarte behersket: “I may be drunk, Miss, but in the morning I will be sober and you will still be ugly.”

En mann som ikke var redd for å si hva han mente. Hvor har de blitt av?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende