Så er OL i gang for alvor, med idretten som det viktigste. Glemt er diktatur, sensur og smog i Beijing.  Jeg har ihvertfall fortrengt det. For nå fylles TV-ruten med det ypperste av idrettsprestasjoner, og Norge hevder seg.

Våre to damelag viste solid innsats med seier både i fotball og håndball, noen av de morsomste idrettene å følge med på, da de varer lenge – forhåpentligvis. Noen skikelige kremboller er det også, selvom de kjører i feil fil.

Sandvolley-damene (Glesnes/Maaseide) bød på seier og ellers behagelige bilder for øyet. Kurt Asle Arvesen nådde ikke helt opp, men han har jo varslet at han vil være med i London om 4 år, så han får en ny sjanse. Olav Tufte rodde som om han så mannen med ljåen, selv om han som astmatiker lider under varme, luftfuktighet og forurensning. Mon tro om han ikke bare prøver å dempe forventningene! 

Morsomme navn er jo bonusen for oss som følger OL tett, vi som ser idretter som sjelden blir vist på norsk TV. Koreaneren som vant gull i skyting hadde jo et treffende (hah!) navn – PANG! Og den amerikanske svømmeren viste med all mulig tydelighet hvor han stammet fra, men noen har nok misforstått norske navn. Han heter Larsen Jensen. Litt smør på flesk spør du meg. Men artig var det.

Men dagens prestasjon står Alexander Dale Oen (Big O – skjønner du?) for, han satt ny olympisk rekord på 100m brystsvømming. 3. beste tid – ever. Han svømmer semifinale i morgen kl 0455, jeg stiller vekkerklokken. 

Det er bare å glede seg til fortsettelsen! 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende